Nieuwsbrief 2020

2de nieuwsbrief (oktober. 2020)

De hoogste tijd voor een update van de nieuwsbrief, best wel een poosje geleden terwijl er best wel veel gebeurd is.
Laten we eerst maar eens beginnen met het behalen van mijn HBO’s diploma’s MBK (medische basiskennis) en PSBK (psychologische basiskennis). Een verplichting naar mijzelf en naar mijn Cliënten toe om in ieder geval verantwoord bezig te zijn met hun gezondheid in het algemeen. Een tweede is om een registratie te krijgen bij de zorgverzekeraars om u in de gelegenheid te stellen om een gedeelte van de kosten terug te krijgen. Dit laatste is in behandeling maar word lastig denk ik, gezien het afschalen van de verzekeraars van de Alternatieve zorg in het algemeen. Ik kan er van alles van vinden maar die discussie ga ik vandaag niet aan en ga hem ook vandaag niet winnen denk ik…  Best een pittige tijd geweest om terug in de studiebanken te duiken maar achteraf onwijs leuk en leerzaam!

De laatste maanden waren best wel pittig voor de praktijk in het algemeen gezien de perikelen rond de Corona Crisis.
Kan het woord niet meer zien of horen, en daar ben ik niet de enigste in ben ik bang.
Helaas moeten we er nog even mee om zien te gaan denk ik.

De praktijk is een week of 9 dicht geweest op een paar (nood) gevallen na.
Nu het weer behoorlijk draait merk ik dat vele mensen uit het veld geslagen zijn door de veranderde omstandigheden.
Of het nu om hun persoonlijke situatie gaat of om de zorgen van hun naaste.
Ik adviseer ze om zoveel mogelijk de dingen te doen die ze normaal ook zouden doen, je structuur zoveel mogelijk in balans te houden op een paar kleine aanpassingen na die nu eenmaal plaatsvinden door de maatregelen.

Kijk naar wat je wel kan doen en niet wat (even) niet meer kan of anders gaat.
Je zou bijna denken dat de andere ziektes en kwalen naar de achtergrond zijn gedrukt, wat natuurlijk niet waar is.
Daar ben ik bang voor, en natuurlijk moet Corona de kop in gedrukt worden maar laten we vooral ook de rest niet vergeten.
Stress en angst overheerst vooral bij de ouderen en zwakkeren onder ons, Laten we die alsjeblieft niet vergeten. Ik vind dat een taak van de gezonde samenleving om daar meer naar om te kijken .

Je wil niet weten wat een belletje of een berichtje met hun al kan doen, praat met ze en stel ze gerust…  Verder wens ik iedereen een positief najaar en heus deze (Corona) tijd komen we met zijn allen door!!

Groet Gert Louwers
Energetisch praktijk Gert Louwers.

 


1ste nieuwsbrief (2020)

Beste mensen, het jaar 2020 is begonnen!
Wat gaat het ons brengen… Vooruit kijken kan niemand en met een beetje geluk vragen we ons dat volgend jaar weer af. Wat we er zelf aan kunnen doen lijkt gering maar is toch best van belang. We worden er iedere dag op gewezen via de media en wel zo veel dat je er soms moe van wordt.

Nu ik momenteel de opleiding MBK (medische basis kennis) en PSBK (psychologie) doe word ook ik weer met de neus op de feiten gedrukt.
Voeding in het algemeen is het stuur van je gezondheid wat je zelf in je handen hebt. Ik wil echt niet gaan vertellen wat je wel en niet mag doen, dat weet je zelf het beste. Wat ik in deze nieuwsbrief duidelijk wil maken is dat het al een mooie stap vooruit is als je de balans opzoekt van jouw voedingsgewoonten en je gezond verstand.

Als er een stukje bewustwording optreed zou dat al winst zijn om je lichaam te ondersteunen in dat wonderlijke proces wat constant gaande is.
Help hem een handje en voel wat dat automatisch met je doet, zowel lichamelijk als geestelijk.
Een stukje beweging erbij en een mooiere start van 2020 kan ik niet bedenken.

Verder wil via deze nieuwsbrief iedereen bedanken voor het afgelopen jaar. Vele mooie dingen heb ik dankzij het vertrouwen in mij, voor jullie mogen betekenen. Ik heb zoveel mogelijk proberen uit te leggen dat er niets mis is met de reguliere zorg waar we allemaal maar al te graag gebruik van maken.

Ik ben zeker blij dat we steeds meer de alternatieve zorg in combinatie zien met de reguliere zorg. Nog niet bij iedereen maar er zit duidelijk beweging in. Niet langer of-of maar en -en. Een grijs gebied in de alternatieve zorg is er zeker waar tegen op getreden moet worden eveneens misstanden in de reguliere zorg. Het gaat tenslotte om jullie gezondheid!

Ik ga mijn best weer doen en wellicht tot ziens.
Gr.Gert.


Reacties zijn gesloten.